Antien Zuidberg

Ik ben sinds 2003 autodidact kunstenaar in mozaiek, en sinds 2014 lid van het Mozaiekgilde.

Ik maak vooral 3D beelden, gebruik veelal natuurlijke vormen waarin ik veel kleuren gebruik. Mijn inspiratiebronnen zijn heel divers, van Hundertwasser tot Picasso, van Gaudi tot Nikki de St Phalle, van Alexander Calder tot Franz Marc, van hedendaags design tot arabische patronen. Maar vooral put ik inspiratie uit de natuur, met al haar paletten aan kleuren, vormen en patronen.

In het verleden maakte ik veel werk dat buiten kon blijven staan, en heel divers in vormen en grootte. Ook de materialen die ik gebruik zijn daarin heel divers, maar ik heb wel voorkeur om met glas en keramiek te werken: glas vanwege de heldere kleuren en keramiek vanwege de mogelijkheid om zelf vormen te maken. Er is wel eens gezegd dat mijn stijl wordt gezien als hedendaags romantisch. Thema’s die mij boeien zijn hoe anders we zijn van binnen ten opzichte van buiten zichtbaar is, maar ook het loslaten van andermans meningen en de conventies. En soms wordt ik gegrepen door de vrijheid om mooie vormen en kleuren bij elkaar te brengen in iets wat een conceptuele twist bevat (zie Eyecatcher).

Sinds een aantal jaar ben ik Lector Design Methoden in Food op HAS green academy en heb ik minder tijd voor mijn kunst. De afgelopen twee kunstwerken zijn gerelateerd aan de methoden en modellen die ik mede ontwikkel in mijn werk (zie Design Thinking en Verleiding). Het afgelopen jaar een persoonlijk proces doorlopen waarin ik ben gaan zoeken naar verbinding met mezelf en mijn persoonlijke drijfveren alsook verbinding met mijn collega’s waar ik mee samenwerk. Ook dat reflecteert in mijn werk, zo ben ik momenteel een werk aan het maken over de verbinding van tussen hoofd, hart en buik in een mens maar tevens ook de verbinding de mensen om ons heen.

eye catcher
design thinking
verleiding