Mariëlle Baets

Mijn naam is Marielle Baets, geboren in 1967 te Handel.

Sinds 2011 ben ik mozaïek kunstenares en vanaf 2017 lid van het Nederlands Mozaïekgilde.

Tegenwoordig woon ik in ’t Oventje, (gemeente Maashorst) waar ik een prachtig atelier heb waar ik eigen werk maak en ook cursus geef.

Mijn werk wordt omschreven als’ speels en kleurrijk’ met verrassende combinaties van materialen. Kenmerkend zijn de vaak subtiele, symbolische en persoonlijke details in woord en beeld.

Keramiek is hiervoor een goed medium.

In mijn werk gebruik ik ook graag glas omdat ik houd van de diepe kleuren. In combinatie met porselein geeft dit een verrassend effect.

Soms combineer ik mijn werk met smeedwerk, gemaakt door mijn man Ron Baets.

Terugkerend thema’s in mijn werken zijn de ‘ziel’ zich manifesterend in alles wat leeft en ‘ verbinding ‘ bijvoorbeeld tussen mensen en de wereld.

Hiernaast is ‘verlies’ een belangrijk thema voor mij geweest van waaruit’ Memo-art’ is ontstaan: het maken van herinnerkunst, in opdracht of gezamenlijk.

Als ervaringsdeskundige en rouwtherapeut gebruik ik de mozaïek naast kunst-uiting ook als werkvorm in een therapeutische setting. Iets wat gebroken is verwerken tot één harmonieus ontwerp ondanks, of misschien zelfs juist dóór, de zichtbare barsten of ontbrekende stukjes.

Daarnaast ontwerp en realiseer ik community –art projecten op maat voor bijvoorbeeld familie-uitjes, teambuilding , buurtprojecten, scholen of anderszins geïnteresseerden.

Mozaïek geeft me de mogelijkheid om te spelen met kleuren, materialen en vormen. Het is een oneindige bron van creatie waarmee ik mensen hoop te kunnen blijven raken en verwonderen.